[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/23\/grcka-kyriakos-mitsotakis-lider-nova-demokratija-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/23\/100x73\/grcka-kyriakos-mitsotakis-lider-nova-demokratija-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/23\/grcka-kyriakos-mitsotakis-lider-nova-demokratija-xinhua.jpg","size":"265.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Vladi Grčke izglasana podrška za ekonomsku politiku smanjenja poreza

Novoizabranoj konzervativnoj vladi Grčke izglasano je kasno u ponedjeljak  povjerenje  i podrška za ekonomsku politiku koja uključuje smanjenje poreza i mjere za poticanje investicija.

Nova demokratija premijera Kiriakosa Micotakisa uvjerljivo je pobijedila na parlamentarnim izborima 7. jula, na krilima obećanja da će smanjiti poreze i povećati rast ekonomije posrnule u dugogodišnjoj dužničkoj krizi.

Micotakis je rekao da reformama želi potaknuti ulaganja, ekonomski rast i zapošljavanja te u konačnici povećati životni standard nakon desetljeća krize.

Poimenično  glasovanje održano je  u ponoć nakon trodnevne prezentacije vladinih ciljeva, prenosi Reuters.

Svih 158 zastupnika vladajuće konzervativne stranke u parlamentu s 300 zastupnika glasalo je za vladinu ekonomsku politiku.

Prije glasanja održani su govori čelnika parlamentarnih grupa kako bi se utvrdilo njihovo prisustvo u parlamentu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!