[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/08\/sajam-srednjih-skola.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/08\/100x73\/sajam-srednjih-skola.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/08\/sajam-srednjih-skola.jpg","size":"343.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Više od 200 radnih mjesta na Sajmu zapošljavanja u Banjoj Luci

Više od 50 izlagača ponudit će oko 200 radnih mjesta na Sajmu zapošljavanja koji će biti održan 16. oktobra u Banjoj Luci.

Na Sajmu će učestvovati privrednici iz raznih oblasti, i to informacionih tehnologija, metalske industrije, drvoprerađivačke, prehrambene, građevinarstva te industrije tekstila, kože i obuće.

Također, na Sajmu će učešće uzeti i agencije za posredovanje pri zapošljavanju, obrazovne institucije, ustanove za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju, predstavnici bankarskog sektora i ostali.

U fokusu ovogodišnjeg sajma bit će promocija kulturne i kreativne industrije.

- Osim izlagača iz ove sfere, posjetioci će moći da prisustvuju panelima iz oblasti kreativnih i kulturnih industrija, otkriju prilike za razvoj samostalnih biznisa, čuju priče o brendiranju te nauče kako da od hobija naprave biznis - naveli su organizatori, Gradska razvojna agencija Banja Luka, u saradnji sa Odjeljenjem za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje i banjalučkom filijalom Zavoda za zapošljavanje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!