[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/03\/london-6.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/03\/100x73\/london-6.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/03\/london-6.jpg","size":"152.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Velika Britanija ukida obaveznu samoizolaciju za 60 zemalja od 10. jula

Britanski ministar transporta Grant Shapps kazao je da svi koji stignu u Englesku iz oko 60 zemalja ili prekookeanskih teritorija neće morati biti u samoizolaciji 14 dana od 10. jula.

Shapps je za BBC Radio potvrdio da će se četiri države - Francuska, Njemačka, Italija i Španija  naći na toj početnoj listi. Sjedinjene Države ostat će na "crvenoj listi" zbog još uvijek visokog nivoa koronavirusnih infekcija.

Očekuje se da će druge zemlje također ukinuti obaveznu samoizolaciju tokom ulaska u zemlju, a među tim zemljama su brojne evropske nacije i Novi Zeland, prenio je AP.

Smatra se da će britanska vlada objaviti puni popis kasnije tokom dana.

Premijer Boris Johnson rekao je da je vrijeme da se "počnemo otvarati s oprezom" i da Velika Britanija ne smije imati preveliki broj zaraženih iz inostranstva.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!