[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/23\/fna-128703.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/23\/100x73\/fna-128703.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/23\/fna-128703.jpg","size":"87.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U Hanikahu GHB medrese večeras počinje manifestacija 'Selam, ya Resulallah'

Kulturno-vjerska manifestacija "Dani o Allahovom poslaniku: Selam, ya Resulallah", će podjelom ruža i šerbeta, svečano biti otvorena večeras u Hanikahu Gazi Husrev-begove medrese, nakon akšam-namaza.

U fokusu ovogodišnje manifestacije, koju organizira Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, je lijepa riječ, a moto je kur’anski ajet: "Reci robovima Mojim da govore samo lijepe riječi"(El-Isra, 53).

Na konferenciji za medije jučer su glavni imam MIZ Sarajevo Abdulgafar Velić, pomoćnik glavnog imama Malik Šljivo i koordinator Miralem Babajić predstavili bogat sadržaj koji će biti realiziran u 23 dana na području MIZ Sarajevo. U programu će učestvovati 150 osoba iz BiH i Republike Turske.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!