[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/12\/tuziteljstvo-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/12\/100x73\/tuziteljstvo-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/12\/tuziteljstvo-bih.jpg","size":"366.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Tužilaštvo BiH nije pristalo na prijedlog za sklapanje sporazuma sa Ćufurovićem

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine odbilo je prijedlog sporazuma o priznanju krivnje za Ibru Ćufurovića, koji se tereti za organiziranje terorističke grupe i ratovanje na području Sirije, kazao je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) branilac optuženog.

Senad Dupovac, branilac Ibre Ćufurovića, potvrdio je da Tužilaštvo nije pristalo na prijedlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivnje prema kojem bi optuženi služio kaznu zatvora od jedne i po do tri godine zatvora.

Prema braniocu, sljedeće sedmice je moguć novi sastanak, gdje bi Tužilaštvo predložilo novi sporazum.

Optuženi je, kako je rekao branilac, ponudio i saradnju, pod uslovom da mu se iz Sirije dovedu žena i djeca.

Ćufurović se, prema optužnici, tereti da je pod imenom Abu Kasim Albosni učestvovao u terorističkim aktivnostima, pružao pomoć i borio se na strani snaga ISIL-a u Siriji, u jedinici “Bejt Komandos”, koja je kasnije promijenila ime u “El Aksa”.

BIRN BiH nije u ovom trenutku uspio od Tužilaštva BiH dobiti komentar niti potvrdu o odbijanju sporazuma.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!