[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/26\/turkish-provincial-reconstruction-team-police.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/26\/100x73\/turkish-provincial-reconstruction-team-police.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/26\/turkish-provincial-reconstruction-team-police.jpg","size":"455.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Turska osudila 14 novinara oporbenog lista na zatvor zbog terorizma

Turski sud osudio je u srijedu 14 novinara, urednika i ostalih djelatnika oporbenog lista Cumhuriyet na kazne od dvije i pol do sedam i pol godina zatvora po optužbama za terorizam, dok je troje ljudi oslobođeno, navodi Reuters.

Taj je slučaj, inače, izazvao globalne kritike vezane uz gušenje medijskih sloboda pod turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom.

Jedan optuženi dobio 10 godina zatvora zbog aktivnosti na Twitteru, slavni istraživački novinar osuđen na 7 i pol godina

Odvjetnik Ozden Ozdemir istaknuo je Reutersu kako je još jedan optuženi, koji nije zaposlen u tom listu, osuđen na desetogodišnju kaznu i to zbog aktivnosti na Twitteru.

Poznati novinar Ahmet Sik osuđen je na sedam i pol godina zatvora, najveću kaznu od svih osuđenih koji su radili u Cumhuriyetu.

Jedan od najpoznatijih turskih novinara kritizirao tajne službe pa ga optužili za terorističku propagandu

Podijelite ovaj članak!