[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/29\/donald-trump-juni2019.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/29\/100x73\/donald-trump-juni2019.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/29\/donald-trump-juni2019.jpg","size":"269.26","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Trump se vratio u SAD nakon iznenadne posjete Afganistanu

Američki predsjednik Donald Trump vratio se u  SAD nakon nenajavljene posjete Afganistanu, što je njegova prva posjete poprištu najdužeg rata koji je Amerika vodila.

Trump je otputovao predsjedničkim avionom Air Force One kratko iza ponoći po lokalnom vremenu iz zračne baze Bagram gdje je proveo nekoliko sati s vojnicima i kratko se sastao  s afganistanskim  predsjednikom Ashrafom  Ghanijem, prenosi Associated Press.

Trump je izjavio da su SAD angažirane u trenutnim mirovnim pregovorima i kako smatra da talibani žele da se postigne sporazum. 

Američki predsjednik je  iznenadno prekinuo mirovne pregovore s talibanima u septembru, naglo  otkazujući tajni sastanak u Camp Davidu nakon bombaškog napada u Kabulu u kome je ubijeno12 ljudi, među kojima i američki vojnik.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!