[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/xg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/100x73\/xg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/xg.jpg","size":"84.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Tri sedmice prije početke NBA sezone skoro 50 zaraženih košarkaša

Vodstvo košarkaške NBA lige objavilo je da je na testiranjima obavljenim između 24. i 30. novembra 48 igrača bilo zaraženo koronavirusom. To je zabrinulo čelnike lige budući da nova sezona počinje 22. prosinca, a prve pripremne utakmice na rasporedu su 11. decembra.

Također, to znači da je 8,8 posto košarkaša u ligi pozitivno na COVID-19, a za vrijeme prošlosezonske završnice u tzv. balonu u Orlandu nije bilo slučajeva zaraze koronavirusom.

Prošle sezone natjecanje u NBA ligi prekinuto je 11. ožujka zbog pandemije koronavirusa. Nastavljeno je krajem jula bez gledatelja u balonu u Orlandu na Floridi, a finale doigravanja okončano je 11. oktombra. Prvaci su postali Los Angeles Lakersi, koji su u finalu sa 4-2 u pobjedama dobili Miami Heat.

U novoj sezoni klubovi će u ligaškom dijelu natjecanja odigrati 72 utakmice, odnosno deset manje nego što je uobičajeno. Doigravanje bi trebalo početi u maju te završiti početkom julu, odnosno prije OI u Tokiju, koje su na rasporedu od 23. maja do 8.avgustu 2021. godine.

izvor:klik.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!