[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/tegkrivo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/100x73\/tegkrivo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/tegkrivo.jpg","size":"99.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Tegeltija razgovarao s predsjednikom Vlade Crne Gore Krivokapićem

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija sinoć je, na marginama Samita šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi, razgovarao s predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem o unapređenju bilateralne saradnje. 

Tokom susreta istaknuto je da Bosna i Hercegovina i Crna Gora imaju dobre i prijateljske odnose bez otvorenih pitanja, te da su razvoj i unapređenje dobrosusjedskih odnosa u vrhu spoljnopolitičkih prioriteta obje države. 

Predsjedavajući Tegeltija je rekao da je otvoren prostor za daljnji razvoj saradnje u oblastima unapređenja infrastrukturnih veza, energetike, turizma i obrazovanja, ne samo putem bilateralnih odnosa, već i kroz regionalne i multilateralne inicijative. Dodao je da je od posebne važnosti nastavak saradnje na poboljšanju komunikacione povezanosti dvije države kako bi se povećala trgovinska razmjena i olakšalo putovanje građana. Iskazao je interes Bosne i Hercegovine za nastavkom saradnje u oblasti integracija u EU. 

Tegeltija je dodao da postoji potreba građana obje zemlje da se ovi prostori učine boljim za život, a to se može postići samo kontinuiranim dijalogom, poboljšanjem infrastrukture i jačanjem ekonomske saradnje. S tim u vezi, izrazio je zahvalnost premijeru Krivokapiću na pozivu za dolazak na Samit šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnosti održavanja zajedničke sjednice Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine kako bi se ubrzao rad na zajedničkim projektima, saopćeno je iz VMBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!