[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/26\/sabina-cudic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/26\/100x73\/sabina-cudic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/26\/sabina-cudic.jpg","size":"59.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Sabina Čudić o sankcijama tužiteljici Kajmaković : Čitav svijet zna gdje smo i zašto smo tu gdje jesmo

Povodom stavljanja tužiteljice Diane Kajmaković na američku crnu listu reagovala je Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke:

“Kada smo se u julu ove godine u State Departmentu Damir Arnaut i ja sastali sa američkim ambasadorom za izricanje sankcija, Jim O'Brienom, njegov tim i on su nam izložili kakvu veliku količinu resursa State Department mora uložiti (novac, ljudi, istraživanje i istražitelji, ulazak u detalje kriminalnih mreža, itd.) kako bi se bez sumnje dokazale kriminalne aktivnosti jedne osobe, i kako bi između ostalih, Američko ministarstvo finansija moglo poduzeti korake kakve su poduzeli danas.

Kako bi Američka administracija mogla stati iza izjave: ‘Diana Kajmaković flagrantan je primjer korumpiranog državnog tužioca BiH, povezanog sa kriminalnim organizacijama’, te navesti da ove mjere poduzimaju ‘u vrijeme najozbiljnije političke krize u BiH od 1995. godine jer političari, etnonacionalisti, i s njima povezane privilegovane mreže nastavljaju podrivati zemlju’.

Dakle, Američka administracija direktno tereti svojevremenu šeficu Odjela za korupciju u Tužilaštvu BiH, Kajmakovićku - za najteže oblike korupcije, pri čemu takve ljude direktno povezuju sa, kako kažu, političarima etnonacionalistima.

Čitav svijet zna gdje smo i zašto smo tu gdje jesmo. U naredni ponedjeljak, dan nakon nedjelje 2. oktobra, više ne moramo biti tu gdje jesmo. Oborite prvu dominu režima već u nedjelju ujutro, ostale će se same srušiti.”

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!