[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/raiffeisen-bank-dd-bosna-i-hercegovina-logo.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/100x73\/raiffeisen-bank-dd-bosna-i-hercegovina-logo.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/12\/raiffeisen-bank-dd-bosna-i-hercegovina-logo.jpg","size":"43.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Raiffeisen bank BiH: Nismo bili upoznati sa navodima o pranju novca, Dobnigg je podnio ostavku

Iz Raiffeisen Bank oglasili su se nakon današnje akcije SIPA-e i Tužilaštva BiH vezane za opsežnu međunarodnu istragu finansijskog kriminala. 

- Prije nekoliko sedmica saznali smo za potencijalni sukob interesa g. Karlheinza Dobnigga. Po utvrđivanju sukoba interesa, g. Dobnigg je 19.03.2021. godine podnio ostavku na svoju poziciju u banci, s trenutnim učinkom. U tom trenutku, nismo bili upoznati s navodima o pranju novca- stoji u saopštenju banke.

Podsjećamo, iz Tužilaštva BiH jutros je saopšteno da se vrše pretresi na jednoj lokaciji zbog finansijskih malverzacija, te da SIPA, kako je saopšteno, pretresa prostorije koje je koristio bivši visoki funkcioner jedne komercijalne banke. Sumnja se u finansijski kriminal i pranje novca u iznosi od oko pola miliona eura, a u istrazi je zatražena pomoć Austrije i Njemačke.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!