[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/zivanovic-678x381.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/100x73\/zivanovic-678x381.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/zivanovic-678x381.jpg","size":"48.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Prof. ŽIVANOVIĆ ZA START: Ovo je ludilo, vraćaju nas hiljadu godina unazad

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, danas je ponovo priredio „cirkus“ u Predsjedništvu i zgrozio javnost. Kako je i najavio prošle sedmice, danas je u svoj kabinet doveo harmonikaša te zapjevao u prisustvu svojih saradnika.

Za komentar ovog nedoličnog ponašanja zamolili smo Miodraga Živanovića, penzionisanog profesora na banjalučkom Filozofskom fakultetu.

-Ovdje je riječ o ludilu. Riječ je o teškom psihijatrijskom poremećaju i mislim da ovo više nema nikakve veze sa politikom. Ne samo ovo danas, nego inače cijeli blok ideja o vraćanja izvornom Dejtonu kada je riječ o Republici Srpskoj, nema veze s vraćanjem izvornom Dejtonu. I RS i BiH prema mojim računicama vraćaju se i žive u periodu između 930 i 950 godine. Znači vraćaju nas hiljadu godina unazad sa svojim idejama. Svako rukovodstvo bilo koje države treba da se bori da idemo naprijed, a ne da se vraćamo u duboku prošlost – kaže prof. Živanović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!