[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/xq.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/100x73\/xq.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/xq.jpg","size":"60.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Preminuo Lamine Dijak, nekadašnji predsednik Svjetske atletske federacije

Bio je na čelu krovne kuće svjetske atletike čak 16 godina od 1999. do 2015. godine. Međutim, kraj njegove vladavine je obelježen skandalom zbog kojeg je čak završio u zatvoru.

Optužen je da je svjesno prikrivao korišćenje dopinga ruskih atletičara u zamjenu za milionske dolarske iznose. Procenjuje se da je na njegove i račune njegovih saradnika uplaćeno 55 miliona zelenih novčanica. Dijak je to negirao, ali je 2020. godine u Francuskoj dobio četiri godine zatvora.

Kazna je kasnije prepolovljena na dvija godine i zbog zdravstvenog stanje dozvoljeno mu je da bude u kućnom pritvoru. izvor.Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!