[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/xx_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/100x73\/xx_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/xx_1.jpg","size":"85.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Anćeloti želi napraviti najbolji napad na svjetu

Ako je i postojala neka šansa da se Mbape predomisli više je nema. Sama činjenica da je Mesi dobio "Zlatnu loptu", a Francuz završio kao osmi (prije par godina je bio četvrti) ga je učvrstila u mišljenju da je tek treći igrač ekipe.

To drugim rječima znači da je iza Mesija i Nejmara i da bi u Realu imao drugaćiji status, bio centar projekta.

Anćeloti je navodno već dobio zadatak da razradi igru sa Benzemom, Vinisijusom i Mbapeom, pominje se i želja Levandovskog da im se priključi, ali je pitanje da li će biti para za taj transfer.

Real bi radije Gnabrija iz Bajerna, pregovara sa Pogbom i Ridigerom, slobodnim agentima, a tražiće i jednog lijevog beka, pošto Marselo odlazi.

Naravno, ako se ostvare ovi transferi, to neće biti bez posljedica po sadašnji igrački kadar, klub će sigurno napustiti Marselo, Bejl, Isko, na prodaju su Azar, Jović, Marijano, sasvim moguće i Azar koga bi vratili u PL. 

U Realu ne smatraju da će Mbape smetati napretku Vinisijusa koji je lijevi igrač u napadu, jer Francuz može da igra na sve tri pozicije. Juče se navršilo šest godina od debija Mbapea u profesionalnom fudbalu, tada je kao 16-godišnjak zamjenio bivšeg igrača Reala, u pitanju je Koentrao, meč je bio sa Kaenom.

Ove sezone je Mbape dao 16 golova i imao 16 asistencija u 25 mečeva za Parižane, a opet nije zadovoljan i svim silama želi da napusti i klub i domovinu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!