[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/23\/xxc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/23\/100x73\/xxc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/23\/xxc.jpg","size":"85.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Poraz Barse na kraju sezone, trijumf Atletika

Fudbaleri Barselone izgubili su večeras na domaćem terenu od Viljareala 2:0 u posljednjem kolu La Lige.

Viljareal je poveo u 41. minutu preko Pedrace, konačan rezultat postavio je Gomes u 55. minutu.Barselona sezonu završava na drugom mjestu sa 73 boda, Viljareal je sedmi sa 59 poena.

Atletiko Madrid je u gostima savladao Sosijedad - 2:1. Strijelci za "kolćonerose" bili su Rodrigo de Pol i Korea. Počasni gol za Sosijedad postigao je Guridi.Sevilja je minimalnim rezultatom savladala Bilbao 1:0, a jedini gol postigao je Rafa Mir.Real je osvojio titulu. Osim njih u Ligi šampiona igraće Barsa, Sevilja i Atletiko.

U Ligi Evrope učestvovaće Betis i Sosijedad, a u Ligi konferencija Viljareal. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!