[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/10\/gru.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/10\/100x73\/gru.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/10\/gru.jpg","size":"180.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Poginuo poznati srbijanski reper Dalibor Andonov-Gru

 

Poznati srbijanski reper Dalibor Andonov, poznatiji pod umjetničkim imenom Gru, poginuo je u ponedjeljak kod Nautičkog kluba "Zemun" nakon što je tijekom vožnje 'kitea' pao u vodu.

Andonov je tragično nastradao oko 15.30 sati, a iz vode su ga izvukli prijatelji. Hitna pomoć je stigla na mjesto događaja, a liječnici su konstatirali smrt, prenosi B92.

Dalibor Andonov je rođen u Dimitrovgradu 8. ožujka 1973. godine. U Beogradu je završio Srednju mašinsku školu, i studirao na Višoj poslovnoj školi.

Nakon što je 1995. godine izdao jedan od prvih rep album u Srbiji, pod nazivom "Da li imaš pravo", Gru je 1996. izdao komercijalno najuspješniji rep album u Srbiji ikada "Gru2", postavši predvodnik stare škole domaćeg repa koju su činili C-Ya, Who Is The Best, Rhytm Attack, Monteniggers.

Na njemu su se našli veliki hitovi "5-ak", "Biću tu", "Srce" i emotivna pjesma "Dosta mi je svega", a sam album je uspostavio dobar balans između komercijalnog i andergraund repa.

Posljednji album "The Ultimate Collection" izdao je 2009. godine, nakon čega i nekoliko singlova.

Iza sebe je ostavio ženu i dvoje djece.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!