[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/08\/aerodrom-terminal.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/08\/100x73\/aerodrom-terminal.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/08\/aerodrom-terminal.jpg","size":"336.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Odgođen let aviona s bh. hadžijama

Avio-kompanija Vision nije bila u stanju realizovati potpisani ugovor sa Uredom za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Dva puta su odgađani najavljeni letovi aviona s hodočasnicima iz Bosne i Hercegovine.

Direktor Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH muderris Nezim ef. Halilović je za Fenu kazao da su u toku pregovori sa avio-kompanijom Turkish Airlines.

- Avio-kompanija Vision nije bila u stanju realizovati potpisani ugovor o čemu smo obaviješteni jutros u 05.30 sati. U koordinaciji sa Kabinetom reisu-l-uleme Islamske zajednice odlučeno je da se za bh. hadžije osigura sigurniji avioprijevoznik – kazao je Halilović.

Izvjesno je, kazao je Halilović, da će pregovori biti uspješni i da će prva grupa hodočasnika za Medinu sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo krenuti sutra.

Hodočasnicima koji su stigli iz Bihaćkog muftijstva osigurani su smještaj i hrana do termina leta, hodočasnice će do svog leta biti smještene u zgradi ženskog odjela Gazi Husref-begove medrese u Sarajevu a hodočasnici u medresi "Osman ef. Redžović" u Visokom.

Podijelite ovaj članak!