[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/xf_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/100x73\/xf_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/03\/xf_2.jpg","size":"132.72","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mijenja li se format Lige šampiona: Gase se grupe, ligaški sistem i borba za osmina finala

U strahu od najavljenog formiranja evropske Super lige, UEFA je spremna da popusti i promjeni format grupne faze Lige šampiona od 2024. godine, javljaju svjetski mediji-

Glavna promjena bila bi uvođenje ligaškog sistema u kojem bi svaka od 32 ekipe u grupnoj fazi Lige prvaka odigrala 10 utakmica.

Protivnici bi se određivali prema nasumičnom žrijebu, odnosno ne bilo podjele na grupe.

To bi značilo da bi se Liga šampiona igrala u januaru i februaru. 

Nakon ovakve grupne faze igrala bi se osmina finala kao i do sada, ali u nju bi direktno prolazilo prvih osam klubova na tabeli, dok bi oni koji zauzmo od devetog do 24. mjesta razigravali za ulazak u osminu finala.

Prvih osam ekipa iz ligaškog dijela, obezbijedilo bi plasman u elitno takmičenje i naredne sezone, dok bi osam najslabije plasiranih izgubili pravo nastupa.

Aktuelni format Lige šampiona je "betoniran" do 2024. godine.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!