[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/10\/aa_3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/10\/100x73\/aa_3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/10\/aa_3.jpg","size":"61.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Lionel Messi srušio je mnoge rekorde na putu ka vrhu najboljih strijelaca , osim jednog

Lionel Messi srušio je mnoge rekorde na putu ka vrhu najboljih strijelaca Barcelone , ali onaj koji je 1952. postavio László Kubala ostaje nedodirljiv . 

U susretu koji je Barselona igrala protiv Sporting Hijona, publika je mogla da vidi neobičnu igru ​​nekada sjajnog strijelca u rezultatskom rastavljanju rivala. Završilo je 9-0 za Barcelonu sa čak sedam pogodaka napadača rođenog u Budimpešti.

 Taj dan na službenoj web stranici Barcelone, dodavši kako se Kubala vraćao nakon povrede u tom meču, ali da je nakon sedam (!) Golova kritikovan da ne igra dobro. 

Zanimljivo je da ga nisu samo mediji zvali zbog onoga što je igrao, pa ni tadašnjeg trenera. Vida Deportiva objavila je tekst u kojem se, između ostalog, navodi kako "Kubala očito nije u potpunosti spreman", kritizirajući ga što previše često povlači prema sredini terena kada je to potrebno u napadu.

Koliko mu je trebalo u napadu bila je utakmica u kojoj je njegov tim postigao devet golova, a i sam je teško reći, ali mišljenje medija nakon utakmice dijelio je trener Ferdinand Daučík, koji je izjavio kako je „Kubala postigao današnji gol , ali nije odigrao dobru igru ​​"i da će" morati raditi kako bi bio bolji ".

Sedam golova i kritika? Možete li zamisliti neke španske medije danas koji ovako prate utakmicu u Barseloni? Na primjer, Messi postigne sedam golova, a Quique Setién kaže da će Argentinac morati izgubiti više znoja u treninzima, jer ovakav učinak nije zadovoljavajući? Nekako ne vjerujemo da bi se to dogodilo, pa je ostao na istom mjestu cijelu utakmicu i samo sedam puta spustio nogu da promijeni rezultat. 

                                                                                                                                                                                                                         izvor; telesport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!