[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/22\/xl.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/22\/100x73\/xl.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/22\/xl.jpg","size":"65.57","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Laporta: Volio bih da se Xavi predomisli i ostane trener Barcelone, čekat ćemo njegovu konačnu odluku

Predsjednik Barcelone Joan Laporta govorio je o planovima katalonskog kluba po pitanju trenerske pozicije.

Njihov aktuelni strateg Xavi Hernandez najavio je odlazak po završetku sezone, no Laporta se nada da će legenda Katalonaca promijeniti svoju odluku.

"Stvarno, stvarno, stvarno bih volio da se Xavi predomisli i ostane trener Barce. Neću vršiti pritisak na Xavija. Od njega zavisi, svjestan je moje želje da ostane ovdje. Vidjet ćemo na kraju sezone", kazao je Laporta za Mundo Deportivo.

"Xavi insistira da kaže da se neće predomisliti i da će otići u junu, ali vidjećemo. Još se nadam da ćemo ga zadržati naredne sezone, ali to je samo do njega", dodao je.

Osvrnuo se i na povezivanja Barcelone sa Luisom Enriqueom.

"Sviđa mi se Luis Enrique, veoma je dobar, ali nismo razgovarali ni sa njim ni sa kojim drugim trenerom jer poštujemo Xavija. Ko želi doći u Barcu mora čekati do kraja sezone jer ćemo mi čekati konačnu odluku Xavija", istakao je prvi čovjek katalonskog kluba.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!