[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/15\/adnan-steta-ss.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/15\/100x73\/adnan-steta-ss.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/15\/adnan-steta-ss.png","size":"498.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

KS - U ovoj godini oko 25 kilometara saobraćajnica bit će rekonstruisano

Programom održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica na području Kantona Sarajevo za 2021. godinu, koji je usvojila Vlada Kantona Sarajevo, predviđena je realizacija 52 projekta, od čega se njih 23 odnose na izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, a 29 ih se tiču rehabilitacije i investicionog ulaganja.  

Ukupna dužina saobraćajnica koje će biti tretirane kroz radove izgradnje, rekonstrukcije i rehabilitacije je oko 25 kilometara. 

- Ove godine Ministarstvo saobraćaja, zajedno s Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, planira značajne intervencije održavanja na području Kantona. Te intervencije će uključivati pojačano investiciono održavanje na zamjeni dotrajale i oštećene saobraćajne signalizacije, ali i dopunu one koja nedostaje - rekao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.  

Pored toga, bit će izvršene sanacije mrežastih pukotina, nivelisanje šahtova i ulegnuća, ugradnja zaštitnih odbojnih ograda, te druge aktivnosti i radovi tekućeg održavanja.  

Održavanje će se obavljati na kompletnoj mreži saobraćajnica koja je dužine 300 kilometara, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!