[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/autoput-11.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/100x73\/autoput-11.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/autoput-11.jpg","size":"368.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Kreće izgradnja deset kilometara duge dionice Počitelj – Zvirovići

Početak radova na dionici Počitelj – Zvirovići LOT 1 bit će obilježen svečanošću u petak, 22. studenoga, u 10 sati u vojarni Dretelj u Čapljini.

Dionica Počitelj-Zvirovići LOT 1, u ukupnoj dužini od 10,1 kilometar, od iznimne je važnosti, jer će izgradnjom te dionice Hercegovina biti izravno povezana s Europskom unijom, odnosno graničnim prijelazom Bijača, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Lot 1 obuhvaća trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do Petlje Zvirovići, a izvođač radova je kineska tvrtka China State Construction Engineering Corporation Limited (CSCEC).

Veliki most kod Počitelja nije sastavni dio ovog lota.

Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići financira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB).

Na svečanosti govorit će čelnik CSCEC-a Tang Hao, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, kineski veleposlanik u BiH Ji Ping i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!