[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/l-fb197eafc3e92b2d88b5f87febdb4a2a.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/100x73\/l-fb197eafc3e92b2d88b5f87febdb4a2a.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/l-fb197eafc3e92b2d88b5f87febdb4a2a.jpg","size":"55.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Konferencija 'Znanje kao univerzalna vrijednost - etički i moralni aspekti' sutra u Sarajevu

Akademija nauka i umjetnosti (ANU) BiH - Odjeljenje humanističkih nauka, u suradnji s Federalnim ministarstvo obrazovanja i nauke, organizira Međunarodnu naučnu konferenciju pod nazivom "Znanje kao univerzalna vrijednost - etički i moralni aspekti", koja će biti održana sutra Sarajevu. 

Konferenciji će prisustvovati federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković, sa suradnicima, koja će se uvodno obratiti te pozdraviti učesnike skupa. 

Inače, konferencija okuplja istaknute stručnjake iz različitih disciplina kako bi razmotrili važnost etičkih i moralnih dimenzija u kontekstu znanja kao univerzalne vrijednosti.

Program konferencije obuhvaća niz predavanja koja će istražiti različite aspekte ove teme, a među predavačima su eminentni stručnjaci iz područja humanističkih disciplina, prava, ekonomije, prirodnih znanosti i obrazovanja. Predavanja će se fokusirati na pitanja poput dogmatizacije znanosti, etičkih i moralnih dilema u primjeni novih tehnologija, uloge etike u pravu i ekonomiji te druge relevantne teme.

Konferencija će biti održana u prostorijama ANUBiH, s početkom u 9.00 sati, navodi se u saopćenju iz  Federalnog ministarstva obrazovanje i nauke. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!