[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/17\/kscz-zdk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/17\/100x73\/kscz-zdk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/17\/kscz-zdk.jpg","size":"120.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Kantonalni štab civilne zaštite ZDK-a usvojio Program rada za 2021. godinu

 Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) na 23. sjednici usvojio je Program rada KŠCZ za 2021. godinu.

Programom je predviđen niz aktivnosti KŠCZ, uključujući donošenje planskih dokumenata za finansiranje, opremanje i obučavanje struktura civilne zaštite, te razmatranje stanja pripremljenosti, organizovanosti, opremljenosti i osposobljenosti za zaštitu i spašavanje svih nosilaca zaštite i spašavanja na području ZDK-a.

Istovremeno, Programom je predviđeno predlaganje mjera za dogradnju sistema zaštite i spašavanja, kao i preventivnog djelovanja u cilju sprečavanja nastajanja prirodne ili druge nesreće, te vježbe i drugi vidovi obučavanja i osposobljavanja.

KŠCZ je razmatrao i prijedloge za dodjelu javnih priznanja koja će biti dodijeljena u povodu 1. marta - Dana civilne zaštite, saopćeno je iz Pres-službe ZDK-a.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!