[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/17\/hor.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/17\/100x73\/hor.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/17\/hor.jpg","size":"468.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Hor 'Sejfullah' iz Konjica predstavlja BiH na festivalu duhovne muzike u Egiptu

Hor 'Sejfullah' iz Konjica dobio je zvaničan poziv, kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, za sudjelovanje na 12. Samma međunarodnom festivalu duhovne muzike i pjesme, koji će 20. do 27. septembra biti održan na različitim lokacijama u Kairu (Egipat).

Organizatori su Ministarstvo kulture, Fond za kulturni razvoj te Ministarstvo za antikvitete Arapske Republike Egipat, a cilj je poziv na mir i zajedništvo jezikom duhovne muzike i pjesme te informiranje o različitim kulturama.

- Sejfullah, kao predstavnik Bosne i Hercegovine, nastupit će zajedno s brojnim ansamblima i horovima koji dolaze iz Etiopije, Konga, Brazila, Grčke, Rumunije, Kine, Bangladeša, Alžira, Maroka, Sudana, Tanzanije, Španije, Jordana, Tunisa, Nigerije, Pakistana i države domaćina - Egipta - navodi se u saopćenju Hora 'Sejfullah' Konjic.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!