[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/fg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/100x73\/fg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/fg.jpg","size":"67.72","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Holanđanin sijao strah na Silverstonu na proslavi rođendana Formule 1

Holanđanin Maks Fertapen pokazao je da Mercedes nije nedodirljiv. Vozač Red Bula slavio je ispred aktuelnog prvaka u Mercedesu i domaćeg vozača u Silverstonu, Britanca Luisa Hamiltona, koji je ove sezone već slavio na Silverstonu za Veliku nagradu Britanije.

U trci za Veliki jubilej, 70 godina Formule 1, Ferstapen je beskompromisno napadao oba vozača Mercedesa, koji su se morali zadovoljiti sa nižim stepenicima na postolju - Valteri Botas koji je krenuo sa pol pozicije je bio treći.

Iako superiorni, bolidi Mercedesa su u prethpodnoj trci pokazali ranjivost zbog stradanja pneumatika na visokim temperaturama, a Ferstapen je iskoristio strah vozača najvećih rivala.

U prethdonoj trci baš je Ferstapena koštala pobjede odlazak u boks zbog želje da najbržim krugom dobije dodatni poen, ali ovoga puta je strategija Red Bula i mladog vozača bila perfektna.

Moć Mercedesa bila je vidna u 45. krugu kada je Hamilton sa lakoćom pretekao Šarla Leklera u Ferariju, vozeći 340 kilometara na sat.

Lekler je iz Ferarija uspio da izvuče maksimum i završi na četvrtom mjestu, dok se Sebastijan Fetel nakon okretanja na startu, uspio probiti tek do 12. pozicije.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!