[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/19\/sofic-mahmutovic-cubel.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/19\/100x73\/sofic-mahmutovic-cubel.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/19\/sofic-mahmutovic-cubel.jpg","size":"398.23","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Guverner Centralne banke BiH primio delegaciju UniCredit Banke d.d. Mostar

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Senad Softić primio je danas delegaciju UniCredit Bank d. d. Mostar, predvođenu novoimenovanom predsjednicom Uprave Aminom Mahmutović, koja će na toj poziciji od 1. januara 2020. godine zamijeniti Dalibora Ćubelu.

Susret je iskorišten kao prilika za razmjenu informacija o najnovijim kretanjima u finansijskom sektoru Bosne i Hercegovine, te izazovima s kojima se svi učesnici u procesu finansijskog posredovanja suočavaju.

Guverner Softić je naglasio kako CBBiH, u okviru svog mandata, kontinuirano radi na poboljšanju finansijskog sektora, te je prisutne upoznao o aktivnostima koje je CBBiH provela u posljednjih godinu dana.

- Unapređenja u platnim sistemima Bosne i Hercegovine i registrima koji se nalaze u CBBiH, kao i povećanje obima i obuhvatnosti statističkih podataka koje CBBiH prikuplja, predstavljaju značajnu pomoć kako kreatorima politika tako i komercijalnom bankarskom sektoru u donošenju kvalitetnijih poslovnih odluka - rekao je guverner.

Dodao je da je CBBiH početkom novembra u opticaj pustila nove serije novčanica KM, čime je značajno unaprijeđen kvalitet i sigurnost gotovine u opticaju, saopćeno iz Službe za odnose s javnošću CBBiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!