[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/24\/gazprom.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/24\/100x73\/gazprom.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/24\/gazprom.jpg","size":"110.56","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Gazprom bi mogla prekinuti isporuku plina Moldaviji

Rukovodstvo ruske kompanije Gazprom upozorilo je na moguću obustavu isporuke plina Moldaviji zbog neisplaćenog duga za prošli mjesec. 

Zaničnik Gazproma Sergej Kupriyanov objasnio je da je plaćanje oktobarske fakture moldavskoj kompaniji Moldovagaz dospelo u ponedeljak, 22. novembra, a da danas ističe i krajnji rok od 48 sati za plaćanje, javlja Anadolija.

Ruska kompanija je saopćila da je Moldovagaz, primalac gasa u Moldaviji, upozoren na moguće zaustavljanje isporuke u slučaju neplaćanja.

S druge strane, čelnik moldavske kompanije Vadim Ceban izjavio je da Moldovagaz u saradnji s vladom radi na mehanizmu za otplatu tekućeg duga Gazpromu kroz zajam od oko 74 miliona dolara.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!