[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/xl.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/100x73\/xl.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/xl.jpg","size":"76.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Nicolo Zaniolo se vraća u domovinu

Italija – Turska – Engleska – Italija. Ovaj put će preći za godinu i po dana Nicolo Zaniolo (25), italijanski reprezentativac jer je Atalanta postigla dogovor sa Galatasarayem oko pozajmice na godinu dana uz pravo otkupa, uprkos što je fudbaler i dalje u procesu rehabilitacije od povrede metatarzalne kosti.

Osvajač Evropske lige i klub za koji nastupa bh. reprezentativac Sead Kolašinac platit će Turcima šest miliona eura za pozajmicu i platu igrača, uz uslov da mogu da doplate do 14,5 miliona eura koliko iznosi klauzula za raskid.

Zaniolo stiže već sutra na ljekarske preglede i bit će značajno pojačanje u ofanzivnom dijelu veznog reda. Talentovani fudbaler je u februaru 2023. napustio Romu i prešao u Galatasaray, minulu sezonu proveo je na pozajmici u Aston Villi, ali ga sudbina vodi kod trenera Gian Piera Gasperinija u Bergamo.

Prošle sezone je Zaniolo na 39 mečeva postigao tri gola, prethodno je u dresu Rome na 128 mečeva bio autor 24 pogotka, uz 18 asistencija.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!