[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/xw.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/100x73\/xw.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/xw.jpg","size":"87.75","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Harden ostaje, Pope u Orlandu, Nurkić dobio novog saigrača

James Harden (34) ostaje u Los Angelesu. Nakon što je Paul George dogovorio saradnju sa Philadelphijom, uprava Clippersa zadržala je jednu od dvije zvijezde koje su bile slobodne na tržištu ovog ljeta, stoga će popularni “Brada” ostati na istoj adresi i naredne dvije godine.

Harden je stigao u LA u kontroverznom trejdu krajem prošlog oktobra i u potpunosti preokrenuo situaciju u ekipi. Sa 17 poena u proseku, uz 8,5 asistencija po meču, bivši as Houstona imao je najbolju sezonu u NBA ligi još od 2018. godine, tako da mu nije bilo teško prihvatiti novu, dvogodišnju ponudu Clippersa vrijednu 70 miliona dolara.

“Mislimo da je James bio sjajan za nas otkako smo ga doveli. Imao je fantastičnu sezonu. Sjajan je i između sezona, dolazi na treninge, radi dvaput dnevno, ulaže dodatni trud”, rekao je predsjednik košarkaških operacija Clipersa Lawrence Frenk.

Za razliku od Hardena, brojne zvijezde su, poput Georgea, promijenile sredinu tokom prvog dana “free agencyja” u NBA ligi. Veteran Chris Paul dogovorio je jednogodišnji ugovor vrijedan više od 11 miliona dolara sa San Antonio Spursima, nakon što se rastao s Golden Stateom.

Naš Jusuf Nurkić je dobio novog saigrača, centar Mason Plumlee je potpisao jednogodišnji ugovor s Phoenix Sunsima.

Kentavious-Caldwell Pope novi je član Orlando Magica, potpisao je trogodišnji ugovor od 66 miliona dolara.

izvor:Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!