[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/xj.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/100x73\/xj.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/xj.jpg","size":"154.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Panatinaikos ili Makabi - ko će u Berlin

Sezona u Evroligi se bliži kraju, ostalo je još sedam utakmica, a prva je večeras (20.15) u Atini, gdje će Panatinaikos u petom, odlučujućem, meču četvrtfinala dočekati Makabi.

Panatinaikos je dva puta gubio u ovoj seriji, u prošloj je na krilima Kostasa Slukasa i Kendrika Nana uspio da slavi, izjednači i seriju vrati u Atinu. A uz pomoć navijača "zeleni" se nadaju da će se plasirati na prvi fajnl-for nakon 12 godina.

"Bila je ovo dobra serija. Odlučujući meč igramo na domaćem terenu. Dobili smo mnogo velikih utakmica u našoj dvorani ove sezone. Fokusirani smo i spremni da pobijedimo odličnu ekipu", kazao je u najavi meča trener Panatinaikosa Ergin Ataman.

Turski stručnjak će moći da računa na Huanća Ernangomesa, koji se oporavio od povrede.

"Griješili smo u prethodnim utakmicama, ali neću sada mijenjati taktiku. Igraćemo kao na prethodnim susretima", poručio je Ataman.

Makabi je imao meč loptu u Beogradu prethodne sedmice, ali je nije iskoristio.

“Naravno da vjerujemo u plasman na fajnl-for, moramo da vjerujemo. Pobijedili smo ih u Atini dva puta, u plej-ofu i regularnom dijelu. Pokušaćemo da to uradimo opet. Dovoljno dugo smo u Evroligi i znamo da postoji razlog zašto majstorice dobijaju domaći timovi, posebno u atmosferi kakva će biti tamo. Moraćemo da se držimo zajedno. Od prvog dana pričamo da treba da budemo ponosni na ono što radimo. Igraćemo našu košarku sa dosta samopouzdanja", rekao je trener Makabija, Oded Kataš.

Na posljednjoj utakmici Vejd Boldvin je na terenu proveo sedam minuta, a onda je zbog povrede izašao iz igre. Kataš kaže da će uoči utakmice odlučiti da li će Boldvin igrati.

"U svaku utakmicu ulazimo sa određenim pritiskom, ali i uzbuđenjem. Taj pritisak mora da se kanališe na pravi način. Imamo iskusne igrače, koji su prošli kroz slične situacije. Atmosfera će biti luda, ali spremni smo da igramo tamo i da uživamo,” kazao je Kataš.

Fajnl-for je od 24. do 26. maja u Berlinu.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!