[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/xl.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/100x73\/xl.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/xl.jpg","size":"187.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Lyon u uzbudljivoj završnici došao do pobjede nad Lilleom

Fudbaleri Lyona savladali su kao gosti ekipu Lilla rezultatom 3:4 u okviru 32. kola francuske Ligue 1.

Nevjerovatan meč vidjeli smo na sjeveru Francuske u kojem su domaći imali i dva gola prednosti koju su ispustili u izuzetno uzbudljivoj završnici na stadionu Pierre-Mauroy.

Prvih 45 minuta predstavljalo je veliko zadovoljstvo za domaće navijače jer su puleni Paula Fonsece stekli dva gola prednosti.

Prvo je Bafode Diakite u 21. minutu iskoristio odličan centaršut Yazicija iz slobodnog udarca, da bi u 37. Edon Zhegrova posle prave minijature sa oko 20-ak metara matirao nemoćnog Lopesa.

Lyon je u drugo poluvreme ušao sa potpuno novom energijom. Iskoristio je veliki prostor iza odbrane Lilla, pa je tako Said Benrahma smanjio zaostatak gostiju golom u 66. minutu.

Malik Fofana poravnao je rezultat golom u 82. minutu.

Radost Lyona trajala je tek tri minuta koliko je bilo potrebno Diakiteu da poslije kornera Gomesa ponovo dovede domaćina do vodstva.

Uslijedio je veliki rezultatski rolerkoster kakav dugo nije viđen na terenima u Francuskoj.

Proradila je veza iz Arsenala u 88. minutu, pa je Aleksander Lacazette poslije odličnog centaršuta Maitlanda-Nilesa rutinski zatresao mrežu protivnika.

Četiri minuta kasnije, Mama Balde je na pravi način reagovao nakon dodavanja Clintona Mate i tako Lyonu donio veliku pobjedu zahvaljujući kojoj su snovi Lavova o Evropi i dalje živi.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!