[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/ks1211.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/100x73\/ks1211.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/ks1211.png","size":"790.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Sofić :Tražit će se rješenja za probleme s kojima se suočavaju dijabetičari

Povodom 14. novembra – Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, danas je ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić primila predstavnike Udruženja dijabetičara djece i omladine Kantona Sarajevo.

Tom prilikom iznijeti su problemi osoba sa dijabetesom sa kojima se svakodnevno susreću, te razgovarano o prijedlozima za njihovo rješavanje i prevazilaženje.

 - Ministarstvo zdravsta će u saradnji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja KS te predstavnicima udruženja u narednom periodu tražiti najbolja rješenja za trajno rješavanje problema sa kojima se susreće ta populacija - najavila je ministrica Sofić.

Udruženje dijabetičara djece i omladine KS okuplja roditelje djece i mlade s dijabetesom. Udruženje je osnovano u maju 2009. godine s ciljem da svojim radom doprinese sistematskom rješavanju statusa oboljelih, ne samo u Kantonu Sarajevo nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

I ovoga puta je istaknuto kako to udruženje svojim brojnim aktivnostima nastoji ukazati na potrebu kvalitetnije zdravstvene zaštite dijabetičara, a zašto im je svoju podršku iskazalo resorno ministarstvo, saopćeno je iz Press službe KS.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!