[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/06\/milan-dunovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/06\/100x73\/milan-dunovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/06\/milan-dunovic.jpg","size":"46.89","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Dunović podnio ostavku na mjesto predsjednika UO Zavoda zdravstvenog osiguranja

Milan Dunović podnio je neopozivu ostavku na poziciju predsjednika Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo. 

- Smatram da nova Vlada Kantona Sarajevo (KS) treba u punom kapacitetu preuzeti odgovornost, što podrazumijeva i poziciju na kojoj se nalazim. Demokratska fronta neće biti dio nove Vlade KS, pa ne bi bilo principijelno ostati na poziciji na kojoj sam se nalazio do formiranja nove većine i nove Vlade KS - obrazložio je Dunović, saopćila je Demokratska fronta.

U proteklom periodu, od imenovanja do danas, kako je naveo Dunović, Upravni odbor je radio odgovorno i transparentno.

- Omogućili smo nastavak postojećih te uvođenje u sistem novih specijalizacija u svim zdravstvenim ustanovama u KS. Nabavke sredstava i opreme za suzbijanje pandemije smo, u skladu sa Zaključkom Skupštine KS, radili isključivo posredstvom UNDP-a. Omogućili smo zapošljavanje neophodnog kadra u Urgentnom centru Opće bolnice Abdulah Nakaš, uz saglasnost Vlade KS. Obezbijeđena su sredstva za zapošljavanje u izolatoriju Opće bolnice, ponovo uz saglasnost Vlade KS - istakao je Dunović.

To je samo dio onih obaveza prema osiguranicima u KS koje nisu dio "redovnih poslova“ i koji su rezultat pandemije, dodao je Dunović i naveo da je usvojena Uredba o obimu, uslovima i načinu ostvarivanja prava osiguranika, kao i da su vraćene procedure nabavke u sistem koji prepoznaje i Zakon o javnim nabavkama.

- Bila mi je čast što smo u ovom teškom i izazovnom vremenu svojim radom mogli pomoći svojim sugrađanima i pružiti im potporu u cilju što boljeg i efikasnijeg savladavanja pandemije - istaknuo je Dunović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!