[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/dodik-rs.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/100x73\/dodik-rs.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/16\/dodik-rs.jpg","size":"69.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Dodik u Zagrebu, odvojeni susreti sa Plenkovićem i Milanovićem

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravit će sutra u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem u odvojenim susretima. 

Sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16.00 sati, a sa Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH. 

Dodik će se susresti i sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Razlog Dodikove posjete Zagrebu je dokument koji je ranije predat srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću a u kojem su zadržani stavovi Vlade RS i NSRS u vezi sa statusom RS a koji se odnose na osamostaljenje Republike Srpske iako bi to bilo direktno kršenje teritorijalnog suvereniteta BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma koji isključivo BiH priznaje kao državu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!