[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/17\/sotheby.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/17\/100x73\/sotheby.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/17\/sotheby.jpg","size":"493.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

De Kooning prodan za 30 milijuna dolara

Njujorška umjetnička aukcija u studenome završila se prodajom slike Willema de Koononga za 30,1 milijun dolara, objavio je Sotheby's.

Aukcijska kuća rekla je da je ekspresionističko djelo iz 1977. "Bez naslova XXII" nizozemsko-američkog umjetnika kupio azijski ponuđač po najvećoj cijeni te večeri.

Djela Marka Rothka i Clyfforda Stilla također su prodana za više od 20 milijuna dolara svaki na dražbi u Sotheby'su u četvrtak, na kojoj je postignuta zarada od 270,6 milijuna dolara.

Suparnička kuća Christie's rekla je da je aukcijama koje su trajale tjedan dana za djela iz XX. stoljeća ukupno postignute cijene u visini od 683,3 milijuna dolara, što je značajno manje od milijardu dolara koliko je postignuto u svibnju.

Stručnjaci pad u prodaji pripisuju nesigurnosti zbog brexita te američkim predsjedničkim izborima 2020., kao i činjenici da je nekoliko djela bilo na ponudi za vrijeme sezone polugodišnjih aukcija.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!