[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/xr_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/100x73\/xr_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/xr_1.jpg","size":"92.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Real je jednim potezom ponovno pokazao koliko je velik klub

Nakon pobjede Kraljevskog kluba protiv Cadiza i poraza Barcelone od Girone, Real je stekao nedostižnu prednost.

Čelnici La Lige su u ponedjeljak ujutro kontaktirali Madriđane i priopćili im informaciju da će im pehar za prvaka biti dodijeljen idućeg vikenda na gostovanju protiv Granade.

Međutim, Real je odbio primiti trofej. Iz kluba su priopćili da imaju poseban razlog za takav korak. Granada će, po svemu sudeći, u susretu protiv Reala izgubiti prvoligaški status jer četiri kola pre kraja ima čak 11 bodova manje u odnosu na Mallorcu.

Real je iz poštovanja prema protivniku odbio primiti trofej na ovoj utakmici jer nije želio da navijači Granade u tom trenutku to gledaju.

Također, u Realu su željeli i da pred svojim navijačima prime trofej.

izvor;Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!