[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/17\/stranke-cvijanovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/17\/100x73\/stranke-cvijanovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/17\/stranke-cvijanovic.jpg","size":"317.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Cvijanović: RS želi da slijedi ekonomski primjer Poljske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je sa ambasadorom Poljske u BiH Jaroslavom Lindenbergom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u RS, odnosno BiH i regionu.

Cvijanović je istakla da su institucije tog bh. entiteta u potpunosti opredjeljene za evropske integracije, te da je osim evropskog puta, u vrhu prioriteta i regionalna i međunarodna saradnja.

U razgovoru sa ambasadorom Lindenbergom, Cvijanović je podsjetila na nedavnu posjetu Poljskoj, gdje je učestvovala na Ekonomskom forumu i ocijenila da RS želi da slijedi primjer Poljske, koja je postala jedna od najuspješnijih ekonomija Evropske unije, navedeno je u saopćenju iz kabineta entitetske predsjednice.

Sagovornici su ocijenili da su odnosi RS i Poljske veoma dobri, kao i da su evidentni brojni primjeri konkretne saradnje, ali da postoji još dosta prostora za njeno unapređenje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!