[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/27\/xxgg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/27\/100x73\/xxgg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/27\/xxgg.jpg","size":"77.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Cicipas preživio četiri set lopte debitanta na grend slem turnirima, Čeha Kolara i slavio nakon četiri sata

Favorit donjeg dijela kostura na Rolan Garosu i prošlogodišnji finalista Stefanos Ciciopas je uspio da prođe "pakao" i plasira se u treći krug.

Njegov rival, debitant na grend slemovima Čeh Zdenek Kolar je primorao Grka da odigra čak tri taj-breka da bi slavio sa 3:1 - 6:3, 7:6, 6:7, 7:6.

Meč je trajao čak devet minuta preko četiri sata a 134. igrač svijeta je imao čak četiri vezane set lopte u trećem taj-breku da meč odvede u peti set, protiv četvrtog igrača svijeta Cicipasa!

Rival Cicipasu u trećem kolu biće Šveđanin Mikael Imer, 95. igrač, koji je u četiri seta dobio Britanca Danijela Evansa.

U trećoj rundi je i Italijan Janik Siner a 11. kosturaš je bio bolji u četiri seta od Španca Roberta Karbaljesa - Baene. Siner će igrati sa Mekenzijem Mekdonaldom koji je u tri seta iznenadio 22. favorita Nikoloza Basilašvilija.

I sedmom nosiocu Rusu Andreju Rubljovu su trebala četiri seta da nadigra Argentinca Federika Delbonisa i igraće sa Čileancem Kristijanom Garinom. Čileancu je takođe trebalo četiri seta protiv Bjelorusa Ilje Ivaške. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!