[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/27\/xp.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/27\/100x73\/xp.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/27\/xp.jpg","size":"64.60","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Brazilska reprezentacija više neće igrati prijateljske mečeve bez VAR-a

Utakmica Brazila i Španije u Madridu samo je na papiru bila prijateljska. Završila je rezultatom 3:3, uz tri penala i puno grubih prekršaja i kontroverznih sudijskih odluka.

Nakon utakmice se oglasio predsjednik brazilskog nogometnog saveza Ednaldo Rodrigues, koji je obećao da Brazil više nikad neće igrati utakmice na kojima nema VAR-a.

"Brazilski nogometni savez obavještava da će od danas reprezentacija Brazila igrati jedino u utakmicama u kojima se primjenjuje VAR tehnologija. To se odnosi na sve utakmice - takmičarske i prijateljske", izjavio je predsjednik brazilskog saveza, ogorčen suđenjem.

"Bilo je jako čudno. Mislim da nikad nisam igrao utakmicu bez VAR-a. Penali koji su dosuđeni... Ne mogu pričati o tome", rekao je brazilski reprezentativac Savinho, a složio se s njim i kolega Andreas Pereria:

"Da je bilo VAR-a, dva penala ne bi ni bila suđena", rekao je.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!