[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/26\/bilijar-ec-reprezentacija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/26\/100x73\/bilijar-ec-reprezentacija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/26\/bilijar-ec-reprezentacija.jpg","size":"432.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Bilijar - Piknjač osvojio bronzu, reprezentacija u četvrtfinalu

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u bilijaru.

Sanjin Pehlivanović, Faruk Terzić i Ajdin Piknjač su savladali jednog od favorita za titulu, Poljsku, a zatim i Rusiju, te se plasirali u četvrtfinale koje se igra u nedjelju.

U pojedinačnoj konkurenciji Ajdin Piknjač (U 17) je osvojio bronzanu medalju u disciplini "14" (straight pool), saopćeno je iz Bilijar saveza BiH.

Već sada, iako je Evropsko prvenstvo koje se održava u Veldhovenu (Holandija) u toku, bh. reprezentativci su ostvarili veliki rezultat, s obzirom na to da im je ovo prvi nastup na EP.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!