[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/19\/drag01.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/19\/100x73\/drag01.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/19\/drag01.jpg","size":"576.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Amar Hadžić najbrži biciklista u utrci 'Giro Drag Race'

U utrci na biciklima "Giro Drag Race" koja je održana na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu pobjedu je, na svom mountain bikeu, odnio sedamnaestogodišnji Amar Hadžić.

Nime, kroz nekoliko krugova najbrži su prolazili dalje, a u finalu je Hadžić odmjerio snage sa Makom Durakovićem, dok je u borbi za treće mjesto kao pobjednik izašao Danis Mehmedić.

Menadžer trke Tarik Šabanović zadovoljan je atmosferom i odzivom takmičara, te je u tom smislu rekao da se ovakav format takmičenja pojavljuje tek sporadično u svijetu, a nije zabilježeno da je ikada održan u Bosni i Hercegovini.

Ono što je bila samo ideja prije pet godina sada je postala tradicija, a organizatori Giro di Sarajevo najavljuju i dodatna poboljšanja i kvalitetnije iskustvo za takmičare.

- Ostat ćemo pri ideji da ova trka i dalje bude namijenjena nelicenciranim biciklistima – amaterima, kako bi mogli okusiti čar utrkivanja. Mišljenja smo da je bolje da se trkaju na ovakvoj vrsti eventa nego da se utrkuju na ulici i tako ugrožavaju pješake - rekao je Šabanović.

Najavio je da će naredne godine u tu svrhu prilagoditi format i onima koji su ne tako brzi na biciklu ali su zato veoma vješti i znaju taktizirati, saopćeno je iz Giro di Sarajevo.

Trkom Giro Drag Race započeta je i promotivna kampanja za centralni događaj, Giro di Sarajevo 12, koji će biti održan na svjetski Dan bez automobila, 22. septembra, a fokus rekreativne vožnje biće na oslobađanju javnog prostora za bicikliste, ali i pješake u centru grada.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!