[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/15\/visual-triatlon2019.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/15\/100x73\/visual-triatlon2019.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/15\/visual-triatlon2019.jpg","size":"361.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Triatlon kup 'Kulin ban' na Boračkom jezeru od 6. do 8. septembra

Triatlon asocijacija u BiH, kao punopravna članica Olimpijskog komiteta BiH, Svjetske triatlon asocijacije i Evropske triatlon unije organizuje 16. međunarodni triatlon kup "Kulin ban Boračko jezero 2019.", koji će biti održan od 6. do 8. septembra. 

Predsjednik Triatlon asocijacije u BiH Elmir Hadžialić ističe da će glavna utrka u disciplini "Sprint triatlon" biti održana 7. septembra s početkom u 15 sati na Boračkom jezeru.

-  Sprint triatlon je sport koji se sastoji od disciplina plivanje na 750 m, vožnje bicikla 20 km i trčanja 5 km. Kao jedan od najmlađih olimpijskih sportova, triatlon ima tendenciju rasta popularnosti u svijetu i sve veći broj pristalica i članova Triatlon asocijacije i klubova po cijeloj BiH - rekao je Hadžialić.  

Dodaje da je triatlon sport za ljude svih dobnih skupina, svih razina sportske pripremljenosti, ne poznaje spolne granice i uključuje ljude iz svih razina društva. 

Na takmičenju će učestvovati više od 100 takmičara. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!