[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/xf_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/100x73\/xf_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/12\/xf_1.jpg","size":"89.09","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Zbog kršenja finansijskih pravila: Oduzeti bodovi Sheffield Unitedu

Premier liga je nedavno oduzela bodove Evertonu i Nottingham Forestu, a sada je stradao i Sheffield United. Ipak, za razliku od karamela i šumara, Sheffieldu će dva boda biti oduzeta na početku naredne sezone.

Klub bh. reprezentativca Anela Ahmethodžića gotovo da nema šanse za opstanak u elitnom rangu engleskog fudbala. Oštrice se nalaze na posljednjem mjestu na tabeli sa 16 osvojenih bodova, dok je sigurna zona udaljena čak 11 bodova.

Sheffield je kažnjen zbog neizmirenih obaveza prema drugim klubovima u sezoni 2022/23. Osim bodovne kazne, klub čekaju i finanskijske sankcije te će morati da plate nešto više od 300.000 funti.

Povodom ovog slučaja se oglasila i Engleska Fudbalska Liga (EFL).

"Obustavljeni odbitak bodova će se aktivirati ako klub ne izvrši bilo koju isplatu prema drugom klubu, prema ugovoru o transferu ili obeštećenju duže od pet radnih dana od datuma dospeća plaćanja.", stoji u saopštenju.

Sheffield je zauzeo stav da je bolje postići sporazum koji minimizira rizike ili dalje kazne i ometanje dugotrajnih i skupih sudskih postupaka, te su istakli da će sve obaveze biti izmirene.

"Klub je sada u poziciji da zatvori ovu stvar i koncentriše se na budućnost." -  naveli su u saopštenju kluba sa Bramel Lanea.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!