[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/27\/ursula-von-der-leyen-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/27\/100x73\/ursula-von-der-leyen-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/07\/27\/ursula-von-der-leyen-xinhua.jpg","size":"70.46","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Von der Leyen: Prekretnica u strategiji vakcinacije u EU - 70 posto vakcinisanih

Evropska unija održala je i ispunila svoju riječ. Naš cilj je bio da zaštitimo 70 posto odraslih  barem jednom vakcinacijom u julu. Danas smo ostvarili taj cilj, i najmanje 57 posto odraslih već je dobilo potpunu zaštitu revakcinacijom - izjavila je u utorak predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, objavljujući da je 70 posto građana EU primilo barem jednu dozu vakcine.

Te brojke, istaknula je, svrstavaju Evropu među svjetske lidere u vakcinaciji.

-  Proces nadoknađivanja zaostataka iz početka kampanje vakcinacije bio je veoma uspješan, ali je potrebno da održimo tempo tih napora – kazala je.         

-   Delta varijanta koronavirusa veoma je opasna. Stoga pozivam sviju  - koji imaju priliku - da budu vakcinisani. Radi vlastitog dobra i kako bi zaštitili ostale - dodala je čelnica komisije.         

Također je naglasila da će EU nastaviti da pruža dovoljne količine vakcina.

 

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!