[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/21052004r.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/100x73\/21052004r.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/21\/21052004r.jpg","size":"96.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Vlada FBiH o dodjeli koncesija za korištenje voda

Vlada FBiH se upoznala s informacijom Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o dodjeli koncesija privrednim subjektima koji koriste vodu za i u proizvodnji električne energije.

To ministarstvo je zaduženo da provede postupak po zahtjevu JP Elektroprivreda BiH, Podružnica Termoelektrana Kakanj, za dodjelu koncesije za zahvatanje i korištenje vode iz rijeke Bosne na postojećem vodozahvatu.

Također je zaduženo da utvrdi listu pravnih subjekata koji koriste vodu s područja FBiH za i u proizvodnji električne energije u hidroelektranama i termoelektranama i obavijesti ih o obavezi podnošenja prijedloga za dodjelu koncesije najkasnije do kraja 2020. godine, radi postupanja u skladu sa Zakonom o koncesijama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!