[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/12\/radkalizam.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/12\/100x73\/radkalizam.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/08\/12\/radkalizam.jpg","size":"308.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}},{"video":"http:\/\/www.youtube.com\/watch?v=cMweK1SMtV0","thumb":"https:\/\/i.ytimg.com\/vi\/cMweK1SMtV0\/hqdefault.jpg","caption":"Pitali smo prvog \u010dovjeka Ministarstva sigurnosti BiH: Trebamo li se bojati radikalizma ?","fit":"cover"}]
Politika / Kuda vodi radikalizam

(VIDEO) Pitali smo prvog čovjeka Ministarstva sigurnosti BiH: Trebamo li se bojati radikalizma ?

- Upravo zbog toga što imamo ružna iskustva sa radikalizmom i za vrijeme rata i u skorijoj prošlosti trebamo voditi računa o svakoj vrsti radikalizma koja može ugrožavati opštu bezbjednost i sigurnost građana. Kako njihove lične, tako i njihove imovine ovdje. Vidjeli smo da su određene vrste radikalizma, naročito u posljednje vrijeme, znatno destabilizovale BiH i donijele određenu vrstu konkretnih terorističkih prijetnji u BiH- upozorava prvi čovjek Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić.

Sigurnosne službe, kaže on, Jako puno rade na preventivi no to se nikada i ni na jedan način ne publikuje niti izlazi  u javnost.

- Primjenjuje se jako puno i obavještajnih i operativnih mjera u smislu posebnih nadziranja, kontrola njihovih komunikacija... Toga je daleko više od onog što javnost zna- poručuje ministar.

Pogledajte VIDEO u prilogu i saznajte: Možemo  li  mirno spavati ?

Podijelite ovaj članak!