[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/3-bih-nato.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/100x73\/3-bih-nato.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/3-bih-nato.jpg","size":"83.04","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Turković: BiH i NATO dijele snažno partnerstvo

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je s dosadašnjim zapovjednikom NATO stožera u Sarajevu brigadnim generalom Ericom Folkestadom i novoimenovanom zapovjednicom brigadnom generalicom Pamelom L. McGaha.

Na sastanku je bilo riječi o suradnji Bosne i Hercegovine i Sjevernoatlantskog saveza. 

Ministrica je zahvalila NATO stožeru za kontinuiranu potporu i pomoć, posebice za uspješnu suradnju s Oružanim snagama, te naglasila da BiH i NATO dijele snažno partnerstvo, s ciljem jačanja i intenziviranja suradnje.

Naglasila je da je Povjerenstvo za suradnju s NATO-om, koje je osnovano u veljači ove godine, usvojilo Program reformi BiH 2021, koji je dostavljen Vijeću ministara na razmatranje i usvajanje. 

Ministrica Turković je zahvalila generalu Folkestadu na pomoći i suradnji u povodu završetka njegovog jednogodišnjeg mandata na čelu NATO stožera u Sarajevu, dok je novoimenovanoj zapovjednici brigadnoj generalici Pameli L. McGaha poželjela uspješnu misiju.

General Folkestad je iskazao posebnu zahvalnost ministrici Turković na uspješnoj suradnji i potpori NATO stožeru u proteklom razdoblju. 

Sugovornici su se suglasili da je potrebno ubrzati aktivnosti na ispunjavanju preuzetih obveza, koje se nalaze pred BiH, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!