[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/bih-belgija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/100x73\/bih-belgija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/bih-belgija.jpg","size":"51.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Brkić-Strutewagen: Belgija predana europskoj perspektivi BiH i zapadnog Balkana

Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je u nastupni posjet šefa Diplomatskog ureda Kraljevine Belgije u BiH Benjamina Strutewagena.

Tom prigodom su potvrđeni dobri bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Belgije te iskazana snažna opredijeljenost za razvitak suradnje dviju zemalja.

Na početku sastanka zamjenik ministrice Brkić poželio je dobrodošlicu šefu Diplomatskog ureda Strutewagenu te ga informirao o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i aktivnostima kada su u pitanju europske i euroatlantske integracije te reformski procesi, s naglaskom na nužnost izmjena Izbornog zakona do kraja ove godine. Bilo je riječi i o odnosima u kontekstu rada i funkcioniranja institucija na razini BiH.

Zamjenik Brkić, koji je i predsjedatelj Povjerenstva za suradnju sa NATO-om BiH, izvijestio je sugovornika da su članovi Povjerenstva konsenzualno prihvatili Program reformi 2021 te izrazio nadu da će Vijeće ministra BiH u skorom vremena usvojiti taj dokument.

Belgijski šef Diplomatskog ureda zahvalio je na prijemu i iskazao uvjerenje u daljnje jačanje bilateralne suradnje dvije prijateljske zemlje za vrijeme njegovog diplomatskog mandata.

Naglasio je snažnu predanost Belgije europskoj perspektivi BiH i zapadnog Balkana, kao i reformskim naporima u okviru europskog puta naše zemlje, kako na bilateralnoj razini, tako i kroz institucije Europske unije. Posebice je istaknuo značaj programa razmjene iskustava vezanih za europski put BiH i ispunjenje 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije (EK), saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!