[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/23\/trgovina-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/23\/100x73\/trgovina-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/23\/trgovina-2.jpg","size":"118.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Trgovci u RS kažnjeni sa 30.000 KM zbog neosnovanog povećanja cijena

Tržišna inspekcija Republike Srpske (RS) izrekla je kazne dvojici trgovaca u iznosu od po 15.000 KM, jer nisu poštovali urebe entitetske vlade o regulisanju cijena.

U jednom slučaju sa 1.000 KM kažnjeni su i apotekari, zbog neizdavanja fiskalnog računa, saopćeno je iz entitetskog Inspektorata.

Tokom vikenda obavili su 32 kontrole trgovačkih centara, apoteka i drugih prodajnih objekata, s ciljem provjere poštovanja uredbe Vlade RS o regulisanju cijena.

- Skrećemo pažnju trgovcima da u svakom trenutku mogu očekivati posjetu inspektora – naveli su iz Inspektorata, uz upozorenje da će svaki prekršaj biti strogo sankcionisan.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!